dimarts, 27 d’agost del 2013

ja som a Chamonix

Diumenge després d'esmorzar amb calma, ens porten amb els típics cotxets elèctrics que van amunt i avall (ens enterem que valen uns 120mil CHF, quina barbaritat!!! No crec que el treballador de l'hotel s'ho inventéss...no???)







Total agafem el tren cap a Täsch i aquesta vas ser la parauña quan vam pagar el pàrquing!!!!!! Però el teníem super bé, això si!!! Jeje

Fem via cap a Chamonix però abans ens desviem cap a la vall de Saas. Arribem fins a Saas Grund i ja fem mitja volta perquè està tot emboirat i tampoc veuríem res.
El viatge fins a Chamonix se'ns fa més curt que a l'anada i ales 14'30h ja estem davant de l'oficina del lloguer d'apartament. Menjem alguna cosa i ens posem a llegir fins les 16'30h que ens comença a pujar la mosca al nas, ja que hauria de fer mitja hora que l'oficina hauria d'estar oberta i ni senyals de vida. Decidim anar a l'oficina de turisme per veure si en saben res. No en saben res però fan una sèrie de trucades i, deixant el nostre mòbil, diuen que si saben res ja ens trucaran. Després d'investigar per l'edifici de l'apartament baixem decebuts a l'oficina de lloger. I pam!!!! Està obert!!!!! Buahhhh!!! Ja estàvem mirant hotels....
Després de dir-li que ens ha fet patir, ens porta a l'apartament i,clar, després d'una setmana d'hotel....


Bé, si més no dormim sota cobert!!!

Dilluns ens llevem tard, hem de recuperar. Esmorzem els típics croassans au chocolat i anem a passejar per Chx.



El dia passa sense més fins a les 22h que anem a animar als màquines de la PTL que encaren 300km a fer en quatre nits i quatre dies... Com diria algú:"maquinoooootes!!!!!"
Tenim grabada la sortida però ara no tenim mitjans per penjar-la.



Avui dimarts el dia s'aixeca mig ennuvolat i decidim agafar el tren fins Argentiere i baixar caminant a Chamonix tot buscant catxés. I el dia es va tapant fins que arribem a Chx i comença a ploure fins a tal punt que deixem per demà la visita al saló de l'UTMB. 
Així que dutxa a casa, lectura i bloc ja que no deixa de ploure en tota la tarda.
Sopem i... Demà més!!!!


dissabte, 24 d’agost del 2013

Dissabte 24: Ultraks day


El dia s'ha aixecat a les 4'45h i, tot fent el ronso, m'he dirigit al menjador de l'hotel on m'havien deixat l'esmorzar preparat. La Montse ha aprofitat per dormir una miqueta més perquè el dia promet.


A les 5'30 ja sóc a l'habitació on la Montse ja està ready to go. Jo acabo amb els preparatius precursa: wc, dutxeta perquè no s'escogui res durant la cursa, em vesteixo i ens estirem una mica fins les 6. El kuac-kuac inconfusible del despertador ens torna a activar! Al final agafo també la botella amb polvos per si les mosques. Un encert!



Ens anem cap a la zona de sortida. El dia, davant les previsions, s'aixeca força bé: un quants cirrus i núvols alts. El sol va sortint però la lluna plena segueix al damunt del Matterhorn.



El dia és fresquet i per això ens refugiem dins el Zermatterhof, l'hotel anfitrió. S'està bé, però no allargarem més l'espera, valor i al calaix... Fa fresca. Faig exercicis de turmells (escalfar...ja tinc temps, jeje) mentre la Montse va a buscar el lloc on es posarà per grabar la sortida. La tenim al Fb d la Montse, quan tinguem els recursos el penjem al youtube...


M'ho diu(però sempre l'acabo buscant com un boig, jeje), m'agafa la jaqueta. 30", 15",…3,2,1 Goooooo!!!



Perfil

Surto amb els "manguitus" però duren poc. Fa fresca però de seguida puja. Faig els 2 primers km a ritme suau per escalfar i ja estem encarats a la 1a rampa: 4km i 600m + fins a Sunnega. La pujada és pel bosc i és molt dura (la que m'espera, penso) però de seguida hi ha un replà on tornem tots a córrer... Fins la propera sotregada. El rellotge se'm reseteja sol i decieixo posar l'hora i l'altímetre per poder anar controlant temps.
1h i ja sóc a Sunnega. Vaig molt bé i em trobo molt bé. Així que barreta i plàtan a l'avituallament i avall!!! Baixo molt bé els 3km i 500 m - aprox.

Comença LA PUJADA: 1100m en uns 5-6 km. Buahhhhh! Però agafo un bon ritme darrere una senyora que deuri tenir uns 50 anys ben bons...però quin ritme. Si ella adelanta: jo adelanto. Si apreta: jo apreto. I ens plantrm a Gronergrat (3112m) en 1'30h. Més que bé!!!
La senyora és queda allà fent l'avituallament. Jo filo cap avall sense miraments. La baixada m'agrada i disfruto i, a més conec el terreny del reconeixement que vam fer amb la Montse dimecres passat.
En 20' em planto a Rifferalp 3r avituallament: barretes i plàtan i avall. Bé millor dit a planejar i pujar fins a 2350m aprox. per després tornar a baixar uns 400m més fins a Furi.
A les 10'50h inicio la pujada a Schwarsee: 700m en 4-5km. Aquesta la coneixia, però de veure-la des del telefèric (quina diferència de velocitat, jeje). Vaig fer i en menys d'una hora em planto al capdamunt amb la sorpresa de trobar-me adalt a la Montse que ha pujat, sense tenir-ho pautat. Això dóna ànims extra i permet comentar la jugada de com vas i treure't una mica de pes de la motxilla. Li dic que vaig molt bé i amb 4'45h que porto li dic que puc acabar la cursa.
Ella m'anima i seguixo avall.



Amb el Matterhorn a Schwarsee

La baixada és ràpida i se'm posa a roda un francés granadet que a la part baixa em pasa i intento seguir-li el ritme: però no puc. Vaig al meu per no desfondar-me com diu en Perico Delgado a la retransmissió del Tour.
Aquesta pujada també la conec del dilluns amb la Montse fins a Trift... I se'm fa llarga. Sort que acabad de seguida i planeja i puc recuperar el ritme de 6km/h.
En aquesta pujada un senyor d'uns 60 anys se'm posa a roda i no para ni al baixadote que hi ha abans d'arribar a Trift. Allà m'agraeix el ritme d'aquest tram, surt de l'avituallament i ja no hi haurà manera d'enganxar-lo, tot i sortir 2' més tard que ell.
Porto 6'45h i ara ja crec que faré menys de vuit hores. Queden 200m + 800m- i menys de 6km to go.
Així que som-hi!!! La pujadeta és una gran diagonal de no més de kilòmetre i mig...i a dalt el primer tro: són les dues, hora que els meteoròlegs van dir que comença a ploure, qui s cracks!!!! Però, per sort, de moment només xispeja. Sort perquè la baixadeta mullada.... El tema que amb el cartell de 4km to go em llenço avall. I en 30' arribo a Zermatt.

150m d'assaborir la feina feta amb tot els entrenos!!!! I la Montse a primera fila per a fer la foto del Finisher. Tremenda!!!
Al final 7'36h!!!!




Arribada

Ens cau una a sobre ara mateix que em poso el gore i sense més marxem a l'hotel, abans no ens quedem més pollitos.... I després de la dutxa, els macarrons i el troç de raglette que donen amb la inscripció, les coses es veuen diferents. I amb una Guinnes...encara millor.

-


Resumint: increible cursa a nivell organitzatiu, de marcatge, de circuit i del paratge per on corres. Val molt la pena.
Coses a millorar: el preu, és una cursa cara. I el regal de Finisher, ja que quan et donen una gorra et quedes ina mica xofff (tot i que et donen una ronyonera portabidó que està molt bé).
Molt recomanable!!!
Fotos de la cursa i classificacions: www.ultraks.com
Link twitter

divendres, 23 d’agost del 2013

Divendres 23


Menys de 13h per la hora H. La data assenyalada en vermell al calendari està al caure... I nosaltres estressats al solàrium de l'hotel, jeje... Però tot i la tranquiŀlitat aparent el cap ja fa dies que barrina, calcula, memoritza,…
Però al que anem. Avui dia de descans total: matí de passeig i compres de suvenirs (pocs però algun detallet).
Hem vist l'evolució del muntatge del'Space Ultraks.








Hem saludat al Kilian, que com si res hagués passat i sense cap mostra de cansament a la cara, se n'anava a córrer amb l'Emilie i un altre noi molt alt i ros.....

A les 16h hem passat a recollir el dorsal





Diuen que es podrà anar seguint la cursa a www.ultraks.com però no sabem de quina manera....



Ara sauna, relax, lectura, preparar el material per demà, sopar i adormir que a quarts de 5 toca diana.

No podríem deixar-vos sense l'estat del Matterhorn avui


Demà us expliquem!!! Esperem que el temps aguanti per gaudir de l'espectacle.

dijous, 22 d’agost del 2013

Dijous 22: Klein Matterhorn

En teoria avui toca descans total, la cursa està a tocar (ultraks.com), però amb el dia que s'ha aixecat qualsevol es queda passejant per Zermatt o a l'hotel...

Amb tot, anem a ritme guiri, baixem a esmorzar a les nou tocades i ens hi estem els nostres 50'. Ens canviem i anem a agafar el telehuevo primer i els dos telefèrics, després, a les 10'45h"!!!! Qual marqueses...




Pujem fins a Furi i d'allà agafem el telefèric que puja a Stockom, no sense abans anant de gent de la zona hem pujat fins a Swcharzsee (que ja ens ho coneixíem d'ahir) i hem hagut de tornar a baixar perquè el telefèric que connectava amb Stockom estava tancat i hem hagut de tornar a baixar fins a Furi.

Agafem el 1r telefèric que ens deixa a 2900m aprox. I des d'aquí ja s'intueix un altre espectacle com el que fa 4 dies que estem veient.
Sense parar, que ja ho farem baixant, agafem l'altre telefèric que ens du al Klein Matterhorn a 3883m.
Buahhhhh!!! Quina passada!!!! Des d'aquí podem veure Cervinia i la cara italiana del Cerví, a part de 30 4mils més com el Breithorn, Castor, Pollux, Gran Paradiso,...



Ens hi estem una estona gaudint de les vistes i del dia increible que fa. Abans de baixar visitem la gruta de gel... Amb figures esculpides i un TOBOGAN!!!!




Baixem i dinem a Stockom, estirats a una hamaca amb el Matterhorn al davant... Fins i tot a caigut una migdiadeta, jeje!






Tornem a l'hotel i continuem el ritme frenètic de les tardes, lectures al jardí, piscineta, saunes i banys i zona de relax...




I, si ahir sopàvem una tremenda fondue avui.... Pizza de pam de radi i cervesseta:-) clin-clin!!!!

Fins demà gute nacht!!!

dimecres, 21 d’agost del 2013

Dimecres 21

Avui el dia s'ha aixecat tant bo com el d'ahir... I no ens hem pogut estar d'anar al peu del gran Matterhorn.



> Així que ens hem llevat d'hora(a algú li ha costat més que a l'altre). Esmorzar de bufet per carregar piles, motxilla i a agafar el Bubble que ens deixarà a Schwarzsee a 2552m, a canvi d' uns quants CHF però a aquestes alçades no val a forçar ja que estem a dos dies de la Matterhorn Ultraks objectiu de la temporada...i es presenta disputada jeje.
> Total que a les 10h ens posem a caminar direcció Hornli Hutte. Per davant 5km i 700m +.,. Sota la mirada impressionant colòs. Buahhh!!! Amazing! Uncreiable!!! Sense paraules per a descriure el tros de muntanya que tenim al damunt.




 La pujada la fem molt bé i amb molta gent i quan arribem al refugi passem per darrera, atravessem el wc apestós  i la zona d'acampada i ens posem a sota la cresta Hornli i fem la típica foto de guiri... Però mola!!!







> Després d'invertir uns 40' contemplant....baixem a dinar al costat de l'estació del bubble, amb les vistes del Matterhorn, sol i música.
>
> La baixada ens serveix per veure per on pujarà la cursa des de Furi.
>
> Passeig per Zermatt la part i botigues que no coneixíem. Cervesseta, bonus. Spa i zona d'aigües millorada des del primer dia...ja que ara hem descobert el solarium i ja ens baixem el llibre...

Darreres llums al Matterhorn



dimarts, 20 d’agost del 2013

Zermatt dia 3

Avui el dia s'aixeca sense ni un núvol amb un cel blau que sense més ens convida a agafar el tren cap a Gronergrat. 41 CHF per barba després ja estem pujant els més de 1500m de desnivell fins al punt més alt: 3115m sense esforç... Així si q fem muntanya eh???


Aquí el tenim, espectacular, impressionant, descomunal, sense qualificació, grandiós, perfecte,..... El Matterhorn!!!!!

Avui reconeixerem la baixada fins Reffalpe ( sembla q s'escriu així... ) i d'aquí cap a Furi. Baixada molt llarga, amb alguna pujadeta però que es deixa fer bé. Fins i tot amb algunes sorpreses com aquest pont penjant de 100m sobre el riu.



D'aquí, abandonem el camí de la cursa i baixem a Zermatt directes.
Avui han sortit 4horetes amb 15km i 500+ i 2000-





Passem per l'hotel a deixar els trastos i anem de visita pel poble pq no ens tanquin... I, al revés que ahir, anem a fer el temps de relax d'aigües més tard per a poder veure-ho tot.

Avui recomanats per la recepcionista de l'hotel, anem a Crampies a sopar. Preu de l'estil però molt bona qualitat i quantitat.

Demà més!!!!

Bona nit a tothom, a todos, a tutti, a tout lu monde, everyone, i gute nacht

Zermatt dia 2: dilluns 19 d'agost de 2013

Després d'un son i un esmorzar reparadors marxem cap a fer un volt.

Avui com el dia no acompanya la idea és anar fins a Zmutt i pujar fins Staufel per, d'aquí, reconèixer la quarta pujada de la cursa fins a Trift.

Tot i els dubtes de seguir o no per l'espesa boira, seguim endavant i quan la boira s'aixeca ens deixa veure la cara Nord de Matterhorn. Tot i que un seguit de motius fan que no poguem gaudir de reportatge fotogràfic, ja que la càmera es queda sense bateria, la de recanvi està descarregada i el mòbil al tenir poca bateria no deixa fer fotos.... Arjjjjjjjj!!! Ens enrecordem de tots els sants i de fotos només les tenim gravades a les nostres retines... Això si: el GPS va bé i amb piles de recanvi per si les mosques, i trobem tres catxés.

La pujada fins a 2600m es deixa fer ara amb i ara sense boira.... Dinem i baixem cap a Trift. Baixada directa i d'aquí nosaltres baixem directes a l'hotel Edelweiss i a Zermatt.

Dia llarg 5,20h d caminata, amb 21km i 1700 m positius ... Això és mereix sessió de piscineta, sauna a 45°, dutxa de somni, sauna a 60°  dutca freda i sauna seca..... Com nous!!! Turime pel poble i a sopar unes ha,burgueses de luxe al Bubble!!!!

De fotos quan aribem a Barcelona i descarregiem les de la càmera....

zermatt dia 1

Doncs aquí ens teniu un altre cop.

Després d'uns dies per Queralbs agafem el cotxe i carretera i manta.
Sortim diumenge a les 6 de Barcelona direcció Zermatt. Anem a molt bon ritme però abans d Montelimar unes caravanes fantasmes ens fan perdre molt de temps. Arribats a Valance ja tornem als 120 de mitja i tornem anar bé... Gairebé dues hores de carsavana ens fan perdre la xaveta...
Acabant l'autopista posem 20€ de benzina pensant carregar a bon preu a Chamonix....però no tenien benzina....oh!!!! L'acabem posant a 1,51a Argentiere....uns 5cèntims més econòmic que a Suïssa. Total que amb 8 h ens plantema a Chamonix. D'aquí a Zerrmatt només ens manquen 150 km.... Però trigarem una eternitat: 2,30h buahhhhhhh!!!!

Ja quan enfilem per la vall de Saas el camí se'ns fa més ràpid, tot i que el paisatge no és res de l'altre món; tot molt industrial i poc bucòlic pastoril.... I pam curiositat del viatge: la furgo arriba als 111111km!!!!! I q per molts més!!!!

Arribem a Täsch, darrer poble on pots arribar amb cotxe. D'aquí a Zermatt amb taxi o amb tren. Nosaltres agafem l'opció més "econòmica", el tren: 16CHF pujar i baixar.

Arribem a Zermatt, per fi!!! Ara només ens queda trobar l'hotel! I després d'una gran aventura ( q ja explicarem quan ens convideu a una cervesa de debò!!) ens instal.lem.
I com no entra el sopar... A sopar una pizza al primer lloc q trobem... I al llit!!! Buahhh ja tocava demà més!!!

De moment us deixem Mb un petit recull de fotos...

https://plus.google.com/114981989186572975145/posts/2dMDzJzqkmh