dijous, 27 de febrer del 2014

Crono Núria i Racó Gros

Dissabte 22 de febrer de 2014

Després d'una lleugera nevadeta a la tarda de divendres el dissabte es lleva impressionant. Un dia com feia temps que no teníem. Esmorzar i cap a Núria falta gent!
Un cop aquí i recollit el dorsal, xerrem una mica amb la resta de corredors, escalo amb els Alberts i em diuen que estaran al cim del 9Creus per animar i fer fotos... i els dic, intentarem posar bona cara...jeje.


Un cop fets els darrers preparatius, passo el control d'ARVA i la 1a sortida falsa.... als 5': la sortida de debò!!!
Uffff!!! aquest ritme no l'aguanto...,. porto l'estómac a la boca!!! Arjjjj. Les cames volen però la mantxa no dóna més de si.... Així fins al pont de l'Escudé... que em tranquilitzo una mica i agafo el meu ritme!!!

A partir d'aquí vaig fent i em poso a roda. I aquí unes fotos d'en Marc que ha pujat fins aquí.



Em dóna ànims i segueixo cap amunt!!! Em conenc l'itinerari, ja que aquest any n'hem fet molts de 9Creus!!!! 
I ja encaro la pala final!!!! Aquí la neu està una mica diferent i la pujada és unam ica més tècnica i m'apropo molt al de davant!! Amb tot així és queda tot, tot i els ànims dels Alberts des del cim!!!!





Al final 56'28" per fer 4km i 850m +.... 14è de la general i 9è sènior.... no està mal!!! jeje

Per baixar m'apunto amb els Alberts, en Julià, en Pep, en Xevi, i el Pinsi, en Cardona pare en Robert Dsnivell... carenejem i baixem pel torrent de Font Negre. Veieu el video que va enregistrar en Pep


Acabo recollint el record de la cursa, mirant les classificacions i fent una mica de pica pica abans de baixar a Queralbs a recuperar de debò!!!


Per la nit soparet a casa el Nacho amb tots i a recuperar per diumenge!!!!


Diumenge 23 és presenta igual de radiant que dissabte i per tant agafem el cremallera de les 8'52h i cap amunt!!!

Sortim direcció 9Creus, again!!! i sobre la marxa surt una volta xula, xula!!!! I la càmera a casa!!!arjjj si és que massa gadgets a pensar!!!!
Un cop al cim, decidim baixar per la vall direcció a Coll de porc. Buahhhh! La neu aquí està tremenda.... i enfilem cap al Racó Gros. Cim que tenia moltes ganes de fer...i sobretot la canal que baixarem!!!

En Pep ens fa un reportatge impressionant tant de fotos com de video.... Moltes gràcies!!! Són simplement IMPRESSIONANTS!!!!





I ara ens toca baixar cap a l'estany de les Truites per la canal tant mirada i estudiada!!!!


Quina passada!!! Ja amb neu primavera anem baixant i ens deixem guiar pel Pep per a què surti un video i unes fotos com les que esteu gaudint.

D'aquí ja baixem fins a l'estany, remuntem cap al 9Creus per sota l'Infern, i d'aquí carenejem una mica per anar a buscar una pala que ens durà a la vall de 9Fonts i, per variar una mica, ens desviem per arribar a la Vall de Núria per la Vall d'Eina....

Resumint: una sortida brutal!!!!!
En Pitu en fa una petita crònica aquí.

I en Pep al seu canal Youtube i al seu lloc web corriolsdellum.com 


dilluns, 17 de febrer del 2014

Font Blanca 2014

I aquest cap de setmana... cap a Ordino falta gent!!!

Aquest any la Font Blanca coincideix amb els Campionats d'Europa i per això per als amaters ens han preparat una cursa per parelles dissabte.

Sortim molt i molt bé de Barcelona, però les coses no podien acabar sense la clàssica caracvana per entrar al país dels Pirineus... sempre pilles!!!
Al final en Pep en pilla els dorsals i ens explica una mica per Fb el serà la cursa de demà... al final fem el mateix que faran els pros diumenge:


Arribem i ens instal·lem i sopem sense presses... anem millorant respecte altres anys!!! Amb tot en lluís i família han sortit una mica més tard de Barcelona i han pillat un accident i arriben cap a quarts de dotze...

Al fer canvi d'itinerari, també ens canvien l'hora de sortir... a les 9'30h. buahhhh!!! Com els senyors!!! Per tant esmorzem a les 7'30h i sense presses però sense pauses anem cap a Arcalís des d'on es donarà la sortida.


La sortida és molt ràpida i agònica!!!! el video que ha gravat la Montse ho demostra.... sortim per pista i buahhhhh!!! quina tàpia!!! jo vaig fent intentant agafar el ritme. En lluís surt més ràpid!!
Quan arribem al pla... agafem aire el temps just per a treure'ns els esquís i fer un petit tram a peu!
Al cap de 100m ens els tronem a posar i ja fins arribar al Pic de Peyregulles. On fem una petita baixada i posem pells per flanquejar, per la carena de Creussants, fins a la 1a baixada de debò que ens porta a l'Orri.

Aquí la Montse ens fa un reportatge del canvi.



I encarem la 2a pujada, amb una canal a peu i grampons a la carena!!! Ja abans m'he anat per un altre camí i a aquesta carena se'm surt el grampó esquerra primer i després el dret!!! Arjjjj!! Baixo el tram amb cordes com puc i just a la plataforma se'm surt el ganxo dels esquís.... arjjjj. En lluís fa el canvi ràpid i m'enganxo de seguida a la seva cua per a la baixada. la neu està d'aquella manera a la part alta i a la canal que ens porta un altre cop a l'Orri està sense neu i sense relleu!!! No ens podem queixar que aborrits no estem!!!!

2n canvi:




D'aquí pujem just pel costat de la canal que hem baixat amb un altre tram a peu i l'arribada a un coll de 2560m, on treiem pells per baixar i encarar la darrera pujada molt suau que ens du fins al cap de la Coma 2750m. 

D'aquí només ens queda una llarga baixada, després de fer 30m a peu per falta de neu, i baixar per dos canals dretes i molt divertides!!! Amb bona neu!!

Per acabar, una remuntada en pas patinador mfins a arribar a línia de meta!!! Buahh no està malament per acabar!!



Al final, 12km, 1920m+ i 1820m- en 3'32h. Poca broma!!

La resta de fotos aquí

Dinem, dutxa i descnas... a la tarda anem al brifing de la Cursa dels cracks de diumenge per veure si canvia alguna cosa per a fer el seguiment.... acabem el dissabte fent el forofo culer amb la gent del poble, sopem i a dormir....

Diumenge ens llevem com dissabte per anar a fer el seguiment, però neva, neva i neva, Veiem la sortida dels sèniors i anem a veure els canvis però davant la nevada copiosa, la ventada,... decidim baixar, veure la sortida de les noies i els joves, baixar a l'hotel, dutxa i a fer de guiri....amb la idea de sortir de la ratonera sense pillar caravana... però això a Andorra és una quimera!!

Apa, fins la propera que si aguanta el paquet de neu que ha caigut aquest cap de setmana fins al següent... disfrutarem!!! de moment que disfrutin la nevada els qu poden... la resta de gent anirem descomptant hores fins que arribi el cap de setmana!!!

diumenge, 16 de febrer del 2014

Traça catalana i Altitoy 2014... Posada al dia



Molt bones!!!!!

Després d'uns quants mesos de vacances blogueres... torno per a posar el bloc una mica al dia!! Han passat dies i moltes hores d'entrenos, excursions, escalades, bici,... sol i amb companyia.
I... al final va arribar la neu, i amb ella les primeres sortides de pells.
La temporada pintava molt i molt bé.... però amb la ventada que feia, no vam poder estrenar la temporada de 9Creus!!!

Això si... ja tenim unes quantes fotos per l'àlbum!! Mireu mireu!!





Després d'una nevadeta intensa ens atrevim amb el Puigmal, per Fontalba... però va a ser que no!!!


Al dia següent si que cau el primer 9Creus i la pala!!!


A partir d'aquí tot i que pujen les temperatures... ja anem enllaçant metres




i Arriba Nadal i les festes on tot es vesteix de colors... pessebres i noves il·lusions ens mouen a entrar a un nou any!!!


I amb el nou any,  arriben les curses!!!!

Primer ens estrenem amb la Traça Catalana. Una cursa que havia sentit molt a parlaar... i la veritat és que em va donar bones i males sensacions... La cursa en si em va agradar molt però em va sobrar la 1a i l'última part, moooooooooooooolt planeres i per mi moooooolt llargues, pesades i monòtones. En canvi les dues ascencions , primer al Petit Perci i la baixada per la canal, i la pujada per la Canal N al Gran Peric.... van ser de 10!!! Em van agradar i vaig disfrutar molt!!!
Al final bones sensacions i bona matxada per començar!!!
En Lluís també la va fer i allà estava trepitjant-me els talons...bé!!!!!

La setmana següent vaig anar a fer la Cursa de les 3 fronteres, a Grau Roig.
El Recorregut, molt alpí i tècnic pintava molt i molt bé... però el paquet de neu de la nit anterior no pressegiava res bo. I així va ser: el dia es va llevar esplèndid. Fred però esplàndid... i el recorregut: 3 voltes per fora pista dins del domini esquiable de Grau Roig pel gran risc d'allaus que hi havia al Pic Negre.... 
després de l'epopeia del viatge... Què hi farem!!

Aquí us deixo el link del lloc web de la cursa, encara no hi ha fotos... però la classificació!

I passem a l'Altitoy d'aquest any!!!

Podem sortir a les 15h de barcelona, després de passar a buscar a la Beth i en Lluís i això es nota. Arribem a Luz a les 21'15h, a temps per recollir dorsals i sopar amb la calma... i fins i tot anar a dormir a una hora raonable.

Dissabte toca llevar-se a les 5 ja que la sortida és a la zona de Bareges a les 7'30h així que un bon esmorzar i cap a munt!!!



El dia es lleva ennuvolat, però no plou i fa caloreta.... la cosa ja va millor que a les darreres edicions!!!


Després d'una 1a pujada per pista i un castanyot a la 1a baixada, degut a què no em fixo bé la bota esquerra, iniciem la 2a pujada per un fora pisat a prop de l'estació que ens deixa al capdamunt d'un remuntador!! Pujada xula i que baixem ràpidament cap a un bosc, que primer es xulo però que després ja es fa una mica pesadet, sobretot la pujada perquè et manté en fila d'un. La següent baixada també la fem per bosc, cosa que ho fa diferent i atractiu sinó fos pels presses i agonies que et venen trepitjant les cues, pensnat-se que a l'adelantar-te es posaran primers.... la penúltima pujada comença al bosc i acaba a unes mines que ja vam passar l'any passat. Baixada ràpida per zones amb moltes banyeres i poca neu i afrontem la darrera pujada per bosc, pedra i molts participants dels dos recorreguts.

Al final ens surten uns 2300m+ aproximadament i uns 21km!!! poca broma!!!


Acabem en cota alta i baixem a buscar a les nostres fidels seguidores. amb elles comentem la jugada i arribem al CEVEO a una hora normal per dutxar-se, dinar, migdiada i, atenció!!! Massatge reconstituent (que en els dos darrers anys ni ho havíem som niat, per es hores que arribàvem!!jeje)

I diumenge.... ja veieu!!! Més!!!



Matinada com dissabte!!! I sortida a Luz Ardiden!!


Jornada, amb molt de troç per pistes però de caire molt més alpina que la de dissabte!!!


I en un dels punts, just abans dels darrers 150m de pujada per arribar a meta...





Ens trobem les nostres fans nº 1 que han pujat fins allà per animar!!!!

Al final del 2n dia fem 4h i uns 2400m+ i 21km aproximadament... i quedem els 62ns de la general, després de remuntar més de 10 llocs respecte el dia anterior!!

Aquí el recull de fotos nostre, en breu en lluís publicarà el seu al seu bloc


En breu, segur, la crònica i fotos de Fontblanca.

Apa siau!!!
Fins la propera entrada!!!