dilluns, 14 de març del 2016

Nou Creus Carançà

El dissabte 12 de març de 2016 anem a veure com està la zona de Carançà.

La pujada fins al 9creus la fem pel tub i bé. Però al cim la sorpresa és nostra perquè no hi ha gens de neu i ens descalcem per anar a mirar la baixada cap a coll de Carançà. Allà anem molt a l'esquerra per agafar el tub, cosa que ens fa remar una mica per seguir baixant cap a l'estany Blau. D'aquí remuntem una mica i fem un flanqueig esquivant força pedres... però poodem fer una paleta amb molt bona neu pols...!!!! I d'aquí a la cabana per neu de tot tipus, crosta, pols, primavera,....




La pujada la fem directa per una pala i al final una canaleta directa a la carena de la fossa del Gegant.






La baixada ja directa al santuari un altre cop esquivant i sortejant tot tipus de neu.



dilluns, 7 de març del 2016

Cap de setmana 5 i 6 de març: tornem a la Vall de Núria

Després de fer una intentona pels volts de Nadal, no he anat a la Vall de Núria més que per fer la Crono Núria i... gràcies.

Però aquest cap de setmana, tot i el mal temps, ens hi hem acostat.

Dissabte 5, hem sortit del Santuari amb un dia radiant,



però ja a la pala del 9Fonts el dia s'ennuvola i ja no s'obrirà més.
Pel que fa ales condicions de la neu, trobem neu continua fins a uns 50m del cim.



Un cop a dalt, l'Albert i en Josep decideixen tornar al Santuari, i amb en Pere baixem cap a l'Estanyet, caminant una mica i després una baixada amb neu pols i crosta, gaudint molt i buscant una petita canaleta.


Un cop a baix posem pells i pujem al coll d'en Bernat i d'aquí carenejant fins al cim del 9Fonts un altre cop. Tot i que els darrers 100m els tornem a fer caminant.


La baixada ja per la canal per la que hem pujat, amb neu de tot tipus, disfrutant!!! Un cop al pont de l'Escuder hem de trampejar molt pq la neu ha desaparegut en 2 hores molt i molt ràpid. Tot i que podem arribar al Santuari amb els esquís als peus.



Video


Diumenge hi tornem!!!!

Avui el dia és molt lleig, neva, fa fred i bufa unes ràfegues de vent, més que considerables.
Ha nevat durant tota la nit i decidim anar a fer el 9 fonts un altre cop ja que sabem en les condicions en el que ens el trobarem. Ens costa remuntar fins al cim, pel paquet de neu però també pel vent que fa.... no fem cim, per les ràfegues i quan som a 100m del cim treiem pells i a gaudir de la pala!!!!! Buahhhh brutal!!! Neu canadenca!!!! Ja tocava!!!!

Desfem el camí fins al pont de l'Escuder i decidim fer un 9Creus. Patim el mal temps però val la pena per fer una altra baixada d'escàndol..... avui si, sense problemes fins al Santuari.

Un bon cap de setmana!!!! JA tocava!!!



VIDEO

Volta a la Vall Fosca en BTT del 3 al 5 de juliol de 2015



























dimarts, 1 de març del 2016

Altitoy 2016

Després del cap de setmana passat que vam triomfar a Tavasacn amb la 1a cursa per equips de la temporada, sembla que aquest cap de setmana, 27 i 28 de febrer, ens tocarà una cursa amb mal temps.... Si més no això és el que ens estan venent durant tota la setmana.

De moment dijous v fer la logística de deixar tots els nostres trastos al cotxe del Lluís i la Beth. I divendres en sortir del cole... Carretera i manta. A veure que ens depara el cap de setmana.

El viatge es fa un xic llarg però a la una d la matinada estem al llit....

I a les 4'30h sona el despertador!!!! Arjjj, però si ens acabem de posar!!!

Rutina, esmorzar i a les 6h agafem el bus que ens porta fins al capdemunt de l'estació d'esquí de Bareges. Pujem caminant un kilòmetre, sota una nevada intensa, i allà ens trobem a l'Imma i al Feliu que ens tenen preparat els dorsals. 


Amb el temps just de posar-nos-els, control de DVA i sortida!!!! Buffff que just ens ha anat tot plegat.
Per davant un itinerari d'emergència degut al mal temps, neu i boira: 5 pujades amb 2100m postius. A veure que tal!

Les dues primeres pujades són curtes i suaus, les fem bé. A la 3a pujada ens trobem a les nostres millors suporters, donant'ho tot. Una pujada curta a peu i pells un altre cop per encarar la pujada més llarga del dia amb 600+. Aquí comença el nostre periple amb les pells: en Lluís comença a perdre la cola de les pells i fa que es pari a canviar-la i ha haver de tornar a agafar el ritme. Així anirem al llarg de l'etapa, fent fins a 6 canvis de pells, a part dels obligats. Jo aguanto amb unes pells les 3 primeres pujades i les dues següents amb un altre joc, que perdo just a 20m del darrer canvi!!!!

De la resta d'etapa destacar un corredor que fem al mig de la 5a pujada i les baixades que les fem totalment a cegues, per intuició, de la boira que hi ha.

L'arribada la fem corrents amb els esquís a l'esquena i la Montse ens maca el xip!!! I la Beth ens fa fotos des de meta.

Al final 2000+, en 21km i 3'43h.

La baixada amb el bus força caòtica, ens recorda a fa 2 anys que vam pillar molt. Després d'una hora sota la nevada intensa, agafem el bus i podem arribar a l'apartament per entrar en calor, dutxar-nos, dinar i fer una migdiadeta que va de fàbula.

Brifing, sopar i a dormir que demà una altra tanda, molt suau pel que havia de ser... Al final, per problemes de meteo i amb l'estació d'esquí, farem el mateix itinerari que avui a partir de la 3a pujada.

Diumenge el despertador sona a 3/4 de 5, més o menys com ahir a diferència que a les 22h ja dormíem!!! 
Rutina i bus, again!!! Però avui arribem molt bé de temps i ens hem d'esperar al pàrquing de les llevaneus una horeta bona.

A les 8h en punt cap amunt!!!!!

De l'itinerari res a destavar que no sigui la canaleta que vam fer ahir i el rollo de les desenganxades de pells en un i en l'altre.

Al final 1320+, en 15km i 2'32h.






Fins la propera!!!! 

Espot i Certascan 2016


Al llarg d la setmana de15 de febrer "enredo" al compi d curses a fer el pack del cap de setmana de curses: Dissabte crono a espot i diumenge la 1a cursa per equips de la temporada. I li costa poc deixar-se enredar.
Així que dissabte a ls 5'30h el paso a buscar i enfilem cap a Espot. Ens plamtem a lloc una mica abans de les nou del matí (aventatges de matinar, que vas sol!!!).

Recollim dorsals, ens equipem i a escalfar.

El dia és radiant i sortim con lo puesto, com els cracks!!! Jeje
10h sortida. Buffff quin ritmasu!!!! Això no ho aguanto!!! I amb les primeres rampes menys!!! Amb tot aguanto i al tros de planer em recupero una mica. Estic bé i aguanto un bon ritme i decideixo atrapar a un grupet de 3 que tinc a uns 50m. Em costa però al següent replà els atrapo i em poso al davant seu i tiro del grup. Però a la darrera pala em passen els 3 i un quart. Arjjjjj
Amb tot aguanto darrere seu i al sortir al darrer tram pla decideixo apretar i jugar-me-la. Adelanto a un!!! Buahhh, cagada!!!! Falta una rampeta d'uns 50m i sobre la línia d'arribada em passa!!!
Quin final!!!!! Ens felicitem i recuperem l'alè...

Al final 17è a la general i 4t a màsters 40!!!!
720m positius en 3km i 39'05", pas mal!!!

En Lluís entra apretant i amb bona cara!!!

Avituallem una mica i ens anem amb en Josep, l'Anna i la seva colla a estirar una mica les cames cap al coll de on s'obre una panorica espectacular del pirineu, amb la Pica en primer terme, Portainé,...
Una bona estirada de cames... Una cervesseta, podi i anem a dinar a Espot, de cap a un restaurant recomanat, encert total!!!!

Acabem la tarda a Ainet, a on dormim a una pensió, i a Tavascan on anem a recollir dorsals i escoltem una xerrada d'allaus que dóna en Xavi Fanlo.

Tot seguit ens fan el brifing i pinta mooolt bé.

Recorreguts Certascan 2016


Quan acaba vaig a saludar i a conèixer al Roger, el director de la cursa, que treballa amb l'Anna.
Sopar a la pensió on coincidim amb l'Isra, n'Ignasi, campions de màsters40 de la temporada passada, i en Roger i en Jordi que amenitzen el sopar amb batalletes de la PDG.

Diumenge comença radiant i amb temperatura baixa però que es presenta un dia brutal de sol i calor, amb ventet que rebaixarà la sensació de calor.
Arribem al pàrquing de l'estació de Tavascan i rutina: pells, motxilla,.... Escalfem i sortida!!

No porto ni 100m i se'm bloqueja la fixació dreta. Cagada i de les grans!!!! Paro, trec esquís i apretada per enganxar al Lluís i a en Xavi Juanola, que s'ha quedat sense equip i s'ha posat en el nostre. Fem el trio!!!
La primera pujada és de 750m i es fa bé. La baixada és ràpida i és deixa fer bé.
Encarem la 2a pujada llarga però suau... A l'arribar al cim una baixada una mica guarrilla i planera ens porta a una pujadeta suau per enfilar un tubo amb una neu molt bona.
Pells i pala dreta a buscar la canal a peu, que ens deixa a una altra baixada directa amb neu crosta i que les cames ja es comencen a quiexar!!! Ja només en queda una!!! Tram a peu, pells, tram a peu i ja amb les pells fins a encarar la baixada final fins a meta, per entremig de boscos, nolt xula i distreta.





















Al final 3'17h, en 16km i 2000m positius en una cursa molt xula i ben buscada en la que vam disfrutar mogollon!!!!
Podis i dinar per rematar una gran jornada.

Felicitats a l'organització de la cursa i apuntada està per d'aquí a dos anys!!!

I de baixada... Un premi pel cos!!! 







I l'altra meitat del bloc..... A Sant Sebastián, que pel que han explicat gairebé ni van menjar, ni beure, ni gaudir de la ciutat... Apenas!!

Fins la Propera!!!!