dimecres, 1 de febrer del 2012

altitoy 2012

I aquí estem un altre cop!!!!

Aquest cop amb una clàssica de l'esquí-alpinisme: l'Altitoy!!! és el primer cop que la faig, ve que la fem, perquè en Lluís, tot i el seu bagatge, tampoc l'ha feta... Aixií doncs ens estrenem en la Pirimenta!!!

Divendres 27 sortim de Barcelona a 3/4 de 6 de la tarda amb la idea d'arribar quan abans millor a Luz Saint Sauveur. decidim agafar el túnel del Cadí, el de Porté i l'autopista fins a Touluse, Tarbes, Lurdes i, després de 550km i 7 hores arribem a CEVEO. Temps just per a dormir 4'30horetes i amunt!!!

Esmorzar,cotxe i a descobrir a on és la sortida. El dia pinta malament, tapat i amb un fred... però quan ens estem canviant canvia el tema i es queda un cel d'un blau impressionant...


I del cotxe i de la foto de l'equip.... passem a concentrar-nos pel tema!!!!

Més sorpreses.. al tenir el dorsal 13, sortim en el primer calaix, com a cracks que som!!!jeje!!!


3,2,1... sortida!!!! Allà estem a sac!!!! Ens trobem enmig de molta gent que van corrents, si, si corrents, muntanya amunt lliscant com si als peus tinguessin bambes no esquís!!! Impressionant!!! Aguantem el nostre ritme i ens anem ubicant quan ens trobem amb la 1a canal!!! esquís fora i a seguir la corrua de gent... 100m després esquís als peus i amunt que falta gent. Uns 100m més i grampons per encarar una canal d'uns 300m  xulíssima!! Neu dura i senzilla... quin ambient!!!
Anem fent i mantenint el ritme...i un cop a dalt, buahhhhhhhhhhhhh!!! Quines vistes!!!! Una ullada un traget i avall encara amb grampons fins a una esplanada uns 200m més avall!!! Allà ens calcem els esquís sense pells i a baixar... bés millor dit a sobreviure, perquè la neu no es deixa fer gaire... I tronrtollant, arribem a la 2a pujada... 400m suaus però llargs per arribar a un coll a on ens fan posar grampons per destrepar una canal força dreta però sense perills!!! esquís i entre el bosc enfilem cap a la 3a pujada. Canal, trinxera per baixar, caravana per baixar , esquís, equilibris i 4a pujada, que podríem dir que sobrava perquè era per fer, però la baixada tot i ser per un prat potser és de les millors....
resumint 5'30h després, amb neu i fred arribem molt satisfets... quedem els 102!!!

Ara toca tornar a l'hotel... la 2a odissea del dia.. amb la que està caient.... però al final queda amb un no res, tensió i atenció durant 30' i a l'hotel. Dinar, descans i dutxa i al brifing.

Ens presenten l'etapa de diumenge... que al final quedarà amb una etapa totalment diferent, ja que la nitt ens deixa 50cm de neu nova i un dia lleig, lleig. Resumint: sortida des de la plaça del poble corrents, 200m de desnivell amb els esquís a l'esquena i 500 més esquiant, amb una baixadeta per prats de 200m. Una etapa, que al costat del que hi havia planificat inicialment, es converteix en una crono que ens surt molt bé i aconseguim retallar i ens posem a la 86ena posició.
Molt bona opció i dues imatges per a recordar d'aquest dia: la sortida, espectacular; i la pujada per enmig del bosc...
Mireu, mireu la sortida....


La resta del dia, dinar de cursa i tornada, sense parar ni a pixar, fins a casa!!!!
Tornarem!!!!

Les classificacions.

Aquí us deixem les nostres fotos:

https://picasaweb.google.com/114981989186572975145/28I29DeGenerAltitoy2012

I aquí un recull de videos:

http://www.altitoy.com/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=10&lang=es

1 comentari: