dimecres, 18 de març del 2015

Pierra Menta 2015

Tot comença quan a principis de febrer rebem un correu que ens han acceptat per anar a la Pierra Menta 2015.
Tot són trucades per veure què fem. En
Doncs som-hi!!!
Parlo amb en Ricard, variemuna mica el calendari i a continuar fent base.
A la semana, perquè ens hi posem tard, lliguem l’avió, el cotxe de lloguer i on dormirem la nit de dilluns, tot seguint la idea que ens explica en Ferran Bofill durant el dinar de la Vall Fosca. Total que ho “copiem” tot i ens acoplem al seu pla: Volem dilluns 9 a Geneve, lloguem cotxe i anem a dormir a Annecy (a la tornada vindrem amb un avió abans via Zurich).
Darrers metres el cap de semana i diumenge dues hores de preparatius… i vualá!!! Ja tenim els paquets preparats.


Dilluns al matí a clase, migdia dels detalls finals i 1ª logística: deixar carregat el cotxe perquè ma mare em porti a l’aeroport.
Fet!!!! Arribem puntuals al Prat i la mama marxa tot desitjant-nos bon course i que no ens fem mal!! La Montse es queda .  Ens trobem en Lluís i quan estem facturant arriben en Ferran i l’Àlex, amb els que ens convertirem amb el quartet de novells a la Pierra.


Tot va sobre rodes: facturar, el vol, la recollida del material (i el seu bon estat), el lloguer del cotxe, la sortida de Geneve i l’arribada a l’hotel a Annecy… bona nit a la una de la matinada. 1r dia superat!!!


Dimarts 12 de març de 2015

Ens llevem amb la calma i esmorzem com sinó haguessim menjat res en dies…. Bon buffet i manera d’iniciar el dia. Anem en caravana cap a Areches, rodejant el llac d’Annecy, Albertville i Beaufort. Arribem al centre neuràlgic de la Pierra Menta i ja es respira l’ambient: corredors, ambientació,…
Passem a recollir el dorsal… bé aquest cop com la cursa fa 30 anys ho han canviat: portem el casc perquè ens posin el xip, ens donen la bossa per deixar el material a la sortida amb els regalets i la jaqueta… però no és la que esperàvem!!!! Ohhh és una de vestir, xula però no la que esperàvem….


Marxem a instal·lar-nos a le Chornais, que será casa nostra per 5 dies,dinar al restaurant de la prensa perquè l’Àlex pugui reconèixer el terreny de la prensa, ja que ell fa de corredor-premsa (Sportvicious) .
A les 17’30h hi ha el brifing de la 1ª etapa: 1500m + en 12km i sortida en format contrarrellotge, cada 15” un equip. A l’acabar una volta pel poble per arribar a la plaça major i recollir allà els dorsals…. El passeig molt bé, però ens ha sobrat els 30’ que ens han fet estar dempeus mentre repartien els 20 primers dorsals masculins i femenins, sota un fred que pelava… Aquests serán els 2 petits defectes que podem dir d’aquesta gran course!!

 

Ràpidament a sopar, perquè es sopa a les 19h i ja ho eren… I a l’habitació a preparar tot el material i a dormir…. A l’endemà ens espera la cursa de les curses!!!!

Dimecres 11 de març de 2015

Despertador a les 5’45h. Avui podem dormir més… amb tot la nit es fa molt curta.
Avui sortim a les 8’47’30”h o sigui que anem bé, però al ser el primer dia i ser novells, preferim anar amb temps.
El perfil d’avui ens depara 3 pujades: la inicial que no conta i que la farem tots els 4 dies, una de 900m i una altra degairebé 400.


Van començant a sortir corredors: primer els cracks


I després els “amateurs” (tot i que com anirem veient, aquí no n’hi ha, tots són uns cracks!!!! Bé som!!!! Jeje!!!).

Sortim  a ritme, però entre la pujadeta, i el tram corrents després del descens, em paso de voltes i em costa agafar molt el ritme… fins després del 2n tram a peu no agafo el meu ritme i vaig fent. En Lluís va per davant marcant.


Treiem pells a l’arribar a la cota 2029m i baixo davant per traçar la baixada. Xula, mooolt xula, el primer tram molt dur i el 2n tram ja amb bams, banyeres  i bosc… aquestes baixades del 2n tram d’avui se les coneix com a baixades pierramenteres…
Arribem per pistes un altre cop a la Planay i d’aquí iniciem la 3ª i darrera pujada entre el bosc tot trinxat i sota els ànims de la gent i, entre ells, d’en Feliu Izard que ens esperona a seguir així. Tram a peu i arribem a dalt on tenim el 1r contacte ab el dotore de la cursa, un personatge!!!!!

La baixada torna a ser com la primera, però el tram de bosc és brutal!!! Estret, amb arrels, pedres i poc espai pèr maniobrar però també per pensar-s’ho. Això si molts voluntaris per asegurar el tram.
Sortim del bosc i ja enfilem la recta de meta….
Al final 12km i 1400m+ en 2'01h

Primera etapa a la saca!!!!!



Arribem bé per dutxar-nos i dinar… a les 12h!!!
Per la tarda, doncs com encara estem actius, descansem una mica i baixem a Beaufort a comprar el kit de supervivencia que es veu que només demanen aquí!!! Aprofitem per fer la cervessa i el croissant, jeje fent país!!!
Ahhh I dins la rutina de les tardes entra el massatge i la visita a la fira de material!!!!
Avui no anem al brifing… no tenim temps!!! Jeje Ens ho expliquen els companys d’habitació.
Sopem a les 19h, material i a dormir que demà ja serà una etapa de debó: 2900+ i 20km…
Bona nit!!!!!


Dijous 12 de març de 2015

Despertador 5’15h.
Esmorzar 5’30h
7h sortir de casa i escalfar…. Bufff quina rutina més dura!!!! Jajaja


Avui ja sortim a les 7’30h amb fresca però un dia molt bo!!! I com al Rutor, per temps i posició, sortim al 3r calaix: sense pressió.
La 1a pujada és la mateixa d’ahir, però avui sortim més a conservar i una m ica més tranquils, i se’m fa llarga…. Baixem cap a l’estació d’esquí. Ens descalcem , creuem per mig de les cases i enfilem cap una altra vall paral·lela a la d’ahir… una pujada de gairebé 1300m ens deixarà al cim de Mirantin de 2460m amb unes vistes espectaculars, ja que el dia és assoleiat i fa una bona temperatura… La sortida del cim és dreta i acollona una mica però un cop posats en materia… avall que fa baixada. Ràpidament ens deixa al peu de la següent pujada de 331m que ens portarà al Pic de Vache de 23279m, amb un seguit de zetes i una canal final dreta molt estètiques.




Números d'avui




Divendres 13 de març de 2015

Despertador 5’15h.
Esmorzar 5’30h
7h sortir de casa i escalfar…. Bufff quina rutina més dura!!!! Jajaja


Avui sortim una mica més tard… a les 7’45h. La sortida és un moment espectacular i les imatges de l’organització des de l’helicòpter així ho demostren.

Avui el dia és lleva genial, com els altres dos, però una mica més fred. Avui tornem a fer la pujada de sempre però girem abans i baixem amb pells, per creuar la carretera, treure-les i baixar en txuss una  pista blava fins al poble d'Areches. Allà a la carrera el creuem fins al cap damunt, amb tot de gent a les vores animant, fins aposar-nos les pells i encarar la pujada fins al Passage de la Carnette. Una baixada ràpida ens du a un tram planiiiiiiiiiiissim que ens fa utilitzar la poca tècnica de lliscament que tenim per avançar fins. la pujada en du a una canal a prop del cim de la Pierra Menta. Els paisatges són brutals!!!! I el dia ens permet visionar-los tots!!!



I el corredor final també!!! 
Enfilem una baixada curteta d'uns 270m per encarar el Mont Coin per una canal molt xula i estàtica.


D'aquí enfilem la baixada ràpida que ens porta a una pista on hem de vigilar molt i no distreure'ns perquè no se'ns encarrilin els esquís i així arribem a la darrera pujadeta per un bosc, molt xula però que ja se'ns fa una mica llarga!!!
A dalt ens espera el dottore i enfilem la baixada, primer per pista de l'estació, molt planera, preludi d'un desnivell entre branques, branquillons, arrels, pedres, terra que fa que enganxi una d'aquestes i faci un mortal endavant a càmera lenta i patam!!! record de la Pierra!!! 
Tot queda amb això.... arribem bé i un dia més... foto a peu d'arribada que en Lluís aconsegueix d'un fotògraf local!!!






Dissabte 14 de març de 2015

Despertador 5’15h.
Esmorzar 5’30h
7h sortir de casa i escalfar…. Bufff quina rutina més dura!!!! Jajaja

3, 2, 1,…Sortida a la darrera i mítica etapa de la Pierra: l’etapa de les etapes… Coronar el cim de la Grand Mont amb el seu espectacle!!!! I aquí estem preparats per afrontar-la!!!!!


Avui en comptes de fer la baixadeta inicial per estirar el grup, seguim cap amunt per la mateixa pista que vam baixar a la 2ª etapa. Pujem, pujem i pujem… fins als 1200m. Abans, al sortir del 1r tram a peu, ja ens sorprèn l’ambient i els crits d’ànims de la gent!!! Això és l’inici d’una jornada marcada pel bon temps i la gent animant!!!! Ens calcem els esquís per fer els 200m finals i quan ja planeja, arribant al coll de la Forclaz (2350m), se’ns obre al davant un passadís de gent, que ni a la rua del Barça. Impressionant!!! Fa posar la pell de gallina veure la gentada com et crida i t’esperona, siguis qui siguis i siguis d’on siguis (això si! Sempre hi ha catalans!!!!jeje)


Una baixadeta per afrontar la pujada a l'avantcim del Grand mont, amb un ambient que ja s'olora i s'intueix des d'allà!!! També el veiem però primer ens queda baixar per unes pales molt xules fins a situar-nos gairebés 700m sota el Grand Mont. Enfilem a bon ritme per les pales gelades i abans d'arribar al collet de la cresta, que s'enfila de valent, veiem l'espectacle de tots els puntets resseguint la cresta i que acaben al cim!!!






i a l'acabar aquesta magnífica cresta.... l'espectacle en estat pur!!!!



Després d'això ja només ens queda saber canalitzar i controlar l'adrenalina per acabar.... una baixada directa amb neu espectacular ens du a una pujada que es fa llargíssima amb neu farinosa que fa feixuga l'ascensió... i la darrera baixada de 1300m que ens du netament a meta!!!!

La pierra a la saca!!!!


I les cares de satisfacció


i de la grupeta!!!




Al final fem els 167ns de la general amb uns números:

Total 16:08:43 a 06:46:16 dels 1rs 
  • 1a etapa 02:01:05 classificats 173
  • 2a etapa 04:31:42 classificats 171 
  • 3a etapa 04:58:15 classificats 169
  • 4a etapa 04:37:41 classificats 168
Amb 80 km (12, 24, 30, 26) i 10mil metres de desnivells positius (1400, 2600, 2900, 2700)



Diumenge 15 de març de 2015

La nit ja és més relaxada i el despertador està a les 7’45h per esmorzar a les 8h, però quatre diez llevant-nos a les 5 fa que a aquella hora, inconscientment, ens llevem tots a fer un riu, i a les 7 qui més qui menys dels 4 que som a l’habitació, ja estem llevats. Fem el ronso però ja estem llevats i amb gana.
Retoquem bosses i a l’hora baixem a esmorzar, baixant ja els esquís per no fer més viatges… Esmorzem , acabem de retocar bosses i a les 9h marxem cap a Geneve. No és un camí llarg però fins Annecy es fa una mica pesat i a les 11 i poc ens plantem al pàrquing de l’Aeroport. Totes les gestions les fem molt ràpid: tornar el cotxe, facturar, fer el check in,… i, després de la volta de rigor a les botigues, ens comprem un bocata i anem a un lloc tranquil per dinar i fer números…
Puntuals, sortim cap a Zurich, i allà ens col·loquem en posició I esperem ja a l’hora d’embarcar… aquest cop ja amb wifi l’hora i escaig passa més ràpid, jeje!!!

Foto de l’aeroport de Zurich

 

D'aquí sortim amb una mica de retard, però volant recuperem i arribem a Barcelona a les 19'10h, amb tot fins les 20'45h no sortim amb les maletes i els esquís... una llàstima que a casa ens trigin tant!!!
Amb tot allà estan les nostres fans incondicionals esperant, juntament amb uns amics de'n lluís i en Marc i la Núria.... molt contents i cansats ens despedim fins la propera...

Moltes gràcies a tots els que ens heu estat seguint, recolzant i facilitant aquesta Pierra que mai oblidarem!!!

Links que poden ser interessants:


Videos d'Sportvicious:

Pierramenta web oficial i videos




altres

2 comentaris:

  1. Molt bona crònica si senyor!
    Enhorabona pel repte aconseguit, per l'esforç i l'entusiasme en tot el que fas.

    ResponElimina
  2. Hola, m'agradaria fer-te algunes preguntes sobre la pierramenta ja que m'agradaria apuntar-mi. No trobo el teu mail al blog així que et deixo el meu mail, que es sergipedemonte@gmail.com

    Merci!!!

    ResponElimina