divendres, 2 de novembre del 2018

Inici temporada skimo 18-19


Dijous 1 de novembre, després del paquet caigut la setmana passada i aquesta nit, agafem la carretera de Fontalba amb un 4X4 i a mesura que pugem cada cop hi ha més neu i més cotxes a la vorera. Arribem fins a cota 1800 i deixem el cotxe (hi ha uns 70-80cm ben bons).
 D’aquí agafem els esquís i seguim la pista fins a Fontalba. D’aquí enfilem cap al Puigmal seguint unes traces matineres, pel camí d’estiu (més o menys). A mesura que guanyem alçada la neu està més i més pols.

Fem l’última paret i arribem a l’esplanada del cim. El dia és brutal: sol i sense una mica de vent a dalt del cim.

 Baixem pel mateix lloc per on hem pujat, esquivant algún tram de pedres. Un cop passat el primer resalt acabem la baixada per la Cometa. Està amb una neu pols espectacular, sobretot el trams que no li a tocat el sol en tot el matí. D’aquí flanquejem fins a Fontalba i cap al cotxe, retallant la 1ª corva i després ja per la traça.
 Video del dia



Avui divendres 2 de novembre, el dia no és tant bo com ahir. Està tapat i pugem a Núria. Sortim amb fred I vent cap al Puigmal. Molta neu des del Santuari. No agafem l’Embut perquè es veu que no estarà format, ja que el riu es ben viu. Seguim traces fins al cim, on arribem envoltats de boira i un fort vent. Uns segons i amb les mateixes pells llisquem fins a la pala.






D’aquí una neu pols espectacular que disfrutem perquè s’obre una mica i ens deixa una illa de sol que aprofitem per tornar a remuntar una mica i baixar fins al Santuari.
Hi ha molta neu i es pot baixar per tot arreu, anant en compte amb alguna sorpresa amagada.





Fins la propera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada